Yoğurtlu Balık Körisi Tarifi Resimli


Yoğurtlu Balık Körisi Resimli
Yoğurtlu Balık Körisi nasıl yapılır, Yoğurtlu Balık Körisi yemek tarifi




Yoğurtlu Balık Körisi

Malzemeler
yarım kilo sert etli balık
8 çorba kaşığı yoğurt
1/4 çay kaşığı zencefil
yarım kilo soğan
4 çorba kaşığı yağ veya margarin
1 çorba kaşığı zerdeçal
1 çorba kaşığı kakule, karanfil, tarçın
tuz

Hazırlanışı
Balığı temizleyip şiş yapılacak hale getirir ve yoğurdun yarısında 30 dakika bekletin. Soğanların yarısını ince ince doğrayın. Yarısını dövün ve buna zencefili katın. Kalan yoğurdu karıştırarak ince hale getirin. Yağı kızartın ve doğranan soğanları koyu kahve rengine ürününceye kadar karıştırın. Soğanlı-zencefilli sosu, zerdeçal ve tuzu ilâve edin ve bu malzemeyi 2-3 dakika hafif ateşte kızartın. Daha sonra balığı ve kalan baharatı ilâve edin ve pişinceye kadar tencereyi ateşte bekletin.
 
Üst