Usta Aşçılarının Tarifiyle Palamut Izgara Nasıl Yapılır?

#1

Usta Aşçılarının Tarifiyle Palamut Izgara Nasıl Yapılır.jpg


Usta Aşçılarının Tarifiyle Palamut Izgara Nasıl Yapılır?

Balık sezonu açılmışken. palamutun da en lezzetli zamanlarındayken. harika palamut tariflerini paylaşmadan olmazdı. Bunu da en iyi adresinden. Kaçan Balık Restaurant'ın usta aşçılarının tarifiyle deneyin...
Malzemeler
2 adet 900 gr. palamut balığı Kuru soğan
Roka
Limon
Patates
Kaşar peyniri
Tuz
Çiçek yağı. zeytinyağı

Yapılışı

Palamut balığının en güzel pişirme şekli meşe kömüründe ızgarada olur... Balıkları temizledikten sonra 2 şekilde kesebiliriz. Takoz diye tabir ettiğimiz ekmek dilimler gibi ya da fileto olarak tabir ettiğimiz kılıç gına paralel şekilde. Bu şekilde kestiğiniz palamutları çiçek yağına bulayıp ızgaranın üzerine pişirmeye bırakın. Izgarada piştiğinden emin olduğunuzda yanında soğan limon roka ve istediğiniz farklı bir garnitürü de ekleyerek servis yapabilirsiniz. Yanına ekleyeceğiniz az haşlanıp fırınlanan patates. kaşarla püre edildiğinde de balığa katacağı lezzet çok güzeldir. Izgaradan çıktıktan sonra bir miktar zeytinyağı balığı iyice tatlandıraçaktır.
 
Üst