Tavuk Dalyan Köfte Tarifi ve Gerekli Malzemeler

Züleyha

Yönetici

Tavuk Dalyan Köfte Tarifi ve Gerekli Malzemeler.jpg

Tavuk Dalyan Köfte Nasıl Yapılır

Tavuk Dalyan köfte

GEREKLİ MALZEMELER
2 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 çay bardağı un
2 diş sarımsak
1 soğan rendesi
1 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
3 yaprak pazı
2 haşlanmış yumurta
1 çorba kaşığı mısır
1 adet közlenmiş kırmızıbiber

SOSU

1 çorba kaşığı salça
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nişasta
Tuz
Su
1 defne yaprağı
1 kesme şeker

YAPILIŞ!

Tavuk etlerini rondodan geçirin bir kaba alın içine un. soğan ve sarımsak rendesini tuz karabiber yumurta sarısını koyun iyice yoğurun. 1 folyonun üzerine dikdörtgen şeklinde açın. Ortasına pazı yapraklarını yayın üzerine közlenmiş kırmızı biber haşlanmış bütün yumurta mısırı koyun. iki geniş ucunu karşılıklı kaldırın ortada birleştirin. Yağlanmış tepsiye ek yeri alta gelecek şekilde koyun. Üzerine sıvıyağ ve yumurta akı karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak sosla servis yapın.

Sosun hazırlanışı

Tencereye sıvıyağ ve salçayı koyun soteleyin. Nişasta ve defneyaprağı tuz şeker sarımsak ve yeterince su koyarak devamlı karıştırarak devamlı pişirin. Köfte ile servis yapın.

Not: köfte piştikten sonra ılınınca dilimleyin sıcak keserseniz parçalanır Isıtacağınız zaman dilimli olarak ısıtın.
 
Üst