Sultan Saray sarması /Sultan lokumu tarifi,çok kolay ve lezzetli

Züleyha

Yönetici

Sultan Saray sarması /Sultan lokumu tarifi,çok kolay ve lezzetli

Sultan Saray sarması Sultan lokumu tarifi,çok kolay ve lezzetli.jpg



Sultan sarayı sarması için gerekli malzemeler
Muhallebisi için malzemeler:

1 Lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı veya sana yağ

Tepsinin altına sermek için:
Hindistan cevizi
İçi için:
1 kutu krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)

Saray Sarması Yapılışı Tarifine Geçelim

Muhallebisi için Süt, un, şeker, kakao bir tencerede bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın, ocağın altı orta ateşte sürekli karıştırın. Göz göz olunca tereyağı ve vanilya ekleyip iyice karıştırılır. bor cam veya fırın tepsisinin dibine hindistan cevizi serpin, daha sonra muhallebi dikkatlice yayın. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Sonra muhallebinin üzerine cırpılmıs krem şantiyi sürün 1 gece( en az 2-3 saat ) dolapta beklerse daha güzel olur, istenilen boyutta kesin ve sarın, yapılışı çok kolay ve çok lezzetli olan tatlınız sunuma hazır. Afiyet olsun.
 
Üst