Prinsesstarta Pasta Tarifi, Nasıl Yapılır?

Züleyha

Yönetici

Prinsesstarta  Pasta Tarifi, Nasıl Yapılır.jpg

Prinsesstarta Pasta Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı (100 ml) un
1/2 su bardağı ( 100 ml ) nişasta
1 paket kabartma tozu

Dolgu İçin
2 yemek kaşığı marmelat veya reçel
Orjinali frambuazlı fakat vişne yada çilekli de olur
1 su bardağı pastacı kreması
1 palet şanti
1 paket şekerli vanilya
Prinsesstarta  Pasta Tarifi, Nasıl Yapılır1.jpg


Yapılışı
Fırını 175 dereceye açın. Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Unu, nişastayı ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın yumurta ve şeker karışımına ekleyin ve karıştırın. Çapı 26 cm olan yuvarlak bir kek kalıbına karışımı dökün Fırının alt kısmında 40 dakika pişirin.
Krem şantiyi hazırlayın. Pastacı kreması ve vanilin krema ile karıştırın. Fırından çıkmış ve soğumuş pastayı üçe bölün. İlk iki katı eşit, üçüncü katına ince olarak şekilde kesin. İlk katına reçeli yayın sonrada krema dolgusundan ekleyin. İkinci katına sadece krema dolgusundan yayın. Pastanın şekli biraz bombeli olması için orta kısmına kremayı biraz fazla koyun.
Son ince katı da üstüne koyup kalan kremayı üstüne ve kenarlarına yayın. Badem ezmesini isteğinize göre renklendirebilirsiniz. Badem ezmesini iki streç film arasına yerleştirip oklavayla pastayı kaplayacak kadar açın. Bu şekilde hem badem ezmesini açması hem de pastanın üstüne yerleştirmesi daha kolay oluyor. Badem ezmesini pastanın üstüne yerleştirin. Üstüne pudra şekeri serpiştirin.
 
Üst