Petibör Bisküvili, Hindistan Cevizli Havuçlu Toplar Tarifi


Petibör Bisküvili, Hindistan Çevizli Havuclu Toplar Tarifi.jpg


Petibör Bisküvili, Hindistan Cevizli Havuçlu Toplar Tarifi

Gerekli Malzemeler:

5-6 tane orta boy havuç
bir paket petibör bisküvi
1 tatlı kaşığı margarin
yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz
5 yemek kaşığı toz şeker
iki yemek kaçığı kakao
1 çay kaşığı tarçın.
Bulamak için: Hindistan cevizi


Hazırlamaya geçelim: Havuçları rendeleyip üzerine şekeri ve margarini ekleyerek tavada kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim, Tarçın ve cevizi de ekleyip hafifçe karıştırıp ocağı kapatalım. Toz haline getirdiğimiz bisküvileri ve kakaoyu pişen karışımı da ekleyip tamamen karışana kadar elimizle hafifçe biraz yoğurun. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayıp Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alalım 1-2 saat dinlenmesi için buzdolabında bekletelim sonra servise hazırdır.

Şimdiden Afiyet olsun…
 
Üst