Kıtır Kurabiye Tarifi Resimli


Resimli Kıtır kurabiye
Kıtır kurabiye tarifi
kıtır kurabiye nasıl yapılır

Gerekli Malzemeler
60 g tereyağ
4 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 su bardağı toz şeker (yarısı içine, yarısı üzerine konulacak)
1/2 su bardağı esmer şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1/2 su bardağı dövülmüş tuzsuz fıstık
1/2 çay kaşığı tuz
Damla çikolata

Hazırlanış Ve Sunuş Şekli
1. Öncelikle fırını 190 dereceye ayarlayın ve açın.
Yumuşamış tereyağ, fıstık ezmesi, 1/2 su bardağı toz şeker ve esmer şekeri çırpma kabına koyun ve orta hızda mikserle açık renk olana kadar çırpın.

2. Yumurta, süt ve vanilyayı ekleyin çırpmaya devam edin.

3. Unu eleyin, dövülmüş fıstık, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Unlu karışımı yağlı karışıma ilave edin ve iyice karışana kadar çırpın.
(Hamur toparlanmıyor, şekil verirken toparlanıyor.

4. Ceviz büyüklüğünde hamuru avuç içinizde hafif yuvarlayın, toz şekere bulayın ve gene avuç içinizle bastırın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin.
(Ağızda dağılan bir kurabiye olduğu için çok fazla yuvarlamayın hamur sıkışmasın.)

5. Üzerine istediğiniz kadar damla çikolata batırın.
15 dakika pembeleşinceye kadar pişirin.
(Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak oluyor, kırılabilirler dikkatli olun.
Soğuduğunda kıtırlaşıyorlar
 
Üst