Kısık Ateşte Tavada Barbun Balığı Nasıl Yapılıyor?

Züleyha

Yönetici

Kısık Ateşte Tavada Barbun Balığı  Nasıl Yapılıyor.jpg

Kısık Ateşte Tavada Barbun Balığı Nasıl Yapılıyor?


Konfik Tekniğinde Barbun Balığı

MALZEMELER

6 adet barbun balığı
1.5 bardak sıvıyağ
3-4 dal roka
Yarım adet limon
Yarım adet kırmızı soğan 1 tutam tuz
1 tutam beyaz biber

HAZIRLANIŞI

Temizlenmis ve yıkanmış barbun balıkları tuz, beyaz biber ile marine edilir. Barbun balıkları bol Sıvı yağda ve çok kısık ateşte pisirilir. Daha sonra çıkarılır ve yağı süzülerek tabağa konup yıkanmış doğranmış roka, limon, soğan ile sıcak servis yapılır.
 
Üst