Kış Yemeği,Pırasa Çullaması Tarifi, Nasıl yapılır?

#1

Kış Yemeği,Pırasa Çullaması Tarifi, Nasıl yapılır.jpg

Kış Yemeği,Pırasa Çullaması Tarifi, Nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 kg, pırasa
2 adet soğan
200 gr. Kıyma
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı salça
Karabiber
Kızartmak için yağ
Kıyılmış maydanoz
Dereotu
Kimyon
Tuz

YAPILIŞI

Pırasaların beyaz kısımlarını 10 cm boyunda kesin. Kaynayan suda 10 dk.haşlayın ,süzün. Önce una sonra yumurtaya bulayın kızartın.yayvan bir tencereye alın. Diğer bir tencerede soğanla kıymayı kavurun. Salça.karabiber kimyon haşladığınız pırasanın suyundan bir su bardağı koyun 15 dk. pişirin.pırasaların üzerine dökün,10 dk. daha kısık ateşte pişirin. üzerine kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin.
 
Üst