Keşkül-ü Fukara Tarifi, Nasıl Yapılır? (sütlü tatlı)

#1

Keşkül-ü  fukara Tarifi, Nasıl Yapılır (sütlü tatlı).jpg


Keşkül-ü Fukara Tarifi, Nasıl Yapılır? (sütlü tatlı)

MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı toz badem
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı

YAPILIŞI

Sütü bir tencereye koyun. İçine pirinç unu, toz badem, şeker, yumurta sarısı ve hindistan cevizini ilave edin.
Tencereyi ocağa alıp, kısık ateşte karıştıra karıştıra. dibinin tutmamasına dikkat ederek, kaynayıp üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin. İri delikli 4 kevgirden geçirin. Tatlıyı kaselere bölün ve soğuyunca üzerlerini antep fıstığıyla süsleyip ikram edin.
 
Üst