Kereviz Yatağında Zeytinyağlı Ispanak Tarifi

Züleyha

Yönetici

Kereviz Yatağında Zeytinyağlı Ispanak Tarifi,Nasıl Yapılır.jpg


Kereviz Yatağında Zeytinyağlı Ispanak Tarifi,Nasıl Yapılır?
MALZEMELER

1 kg kereviz
1/2 kg ıspanak
2 adet havuç
1 soğan 1 yarım ay şeklin de doğranmış
1 kahve fincanı pirinç
1 limon suyu
2 adet kesme şeker
1 tane kırmızı etli biber
1 su bardağı zeytinyağı .
tuz

YAPILIŞI

Kerevizleri soyun. Limonlu suya atın. Tencereye yağın yarısını koyun. Kerevizleri halka halka doğrayın. Tencerenin dibine dizin. Üzerine limon suyu şeker tuz ilave edin. çok kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alın soğutun. Diğer bir tencerede kalan yağı kızdırın. Soğanı havuçları kırmızı biberi ıspanağı ilave edin. 1 çay bardağı su ve i pirinci koyun kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına kerevizleri koyun. Üzerine ıspanağı yayın. Soğuduktan sonra limon dilimleriyle servis yapın.
Afiyet Olsun.
 
Üst