Kayseri Yağlaması Tarifi Resimli


Resimli Kayseri Yağlaması Tarifi
Kayseri Yağlaması Tarifi
Kayseri Yağlaması nasıl yapılır

Kayseri Yağlaması Tarifi Resimli



Malzemeler

Hamuru:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 paket yaş maya
yeterince ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

sosu için:
350 gr. kıyma
3-4 adet soğan
2-3 domates ya da 2 çorba kaşığı salça
yarım paket margarin (ya da tereyağı)
2-3 adet yeşil biber
kırmızı biber,maydanoz,tuz



yapılışı:
*Mayayı ılık suda eritip,diğer malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur yapıyoruz.
*15 dakika dinlendirip, yumurta veya limon büyüklüğünde bezeler hazırlıyoruz.
*Pasta tabağı büyüklüğünde merdaneyle ya da küçük oklavayla açıyoruz..(unla açacağız ama fazla un tavada yanar, mümkün mertebe az kullanmalı)
*Yağsız teflon tavada arkalı önlü çok kurutmadan pişiriyoruz.
*kıyma yemeklik doğranmış soğan ve diğer malzemeleri kavuruyoruz.
*1 çay bardağı su ilave edip biraz pişiriyoruz..pişen hamurların üzerine bu içten 1-2 kaşık koyup lahmacun yapar gibi üst üste koyup dörde kesiyoruz ve sarmısaklı sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz..(Kendi usulünde dörde bölünen her bir parça kendi etrafında rulo yapılıp yoğurda batırılarak yenilir.)

alıntı
 
Üst